Abonare Newsletter

Te rugăm să completezi câmpurile:

Prenume:
Te rugăm să îți scrii numele. Poate fi și poreclă sau cum ai dori să apari la noi.
E-mail:
Ne rugăm să completezi acest câmp!

Dacă nu bifezi căsuța, nu poți ajunge la următorul pas.
Dacă unu bifezi căsuța, nu poți merge mai departe.

Salomon Sense

Salomon Sense

Peste dealuri și văi

Alergarea este noua modă în sporturile practicate de mase. Cert este, că mulți orășeni ar alerga în natură dar nu știu de unde să înceapă. Alergarea pe potecă este un sport accesibil, însă ai nevoie de cunoștințe de bază pentru a o practica. În cazul în care te gândești să alergi, fă cunoștință prin campania noastră Salomon din Martie, cu lumea alergării montane.


încălțăminte Salomon pentru alergare montană

Încălțămintele de alergare montană

Încălțămintele de alergare montană trebuie să corespundă mai multor criterii, sunt poate cea mai importantă piesă din garderoba alergătorilor montani. Modelul ideal este ușor, cu carâmbul rezistent la solicitări mecanice, pentru a rezista la uzură. Pentru mulți alergători este importantă impermeabilitatea, aerisirea și în aceeasi timp croiul. Modelarea liniei gleznei trebuie să împiedice pătrunderea pietricelelor. Sistemul de înșiretare trebuie să fie unul simplu, care funcționează fără compromisuri în scopul principal de a fixa cât mai bine încălțămintele pe picior.

Talpa trebuie să adere bine pe suprafețe noroioase, pe iarbă udă dar și pe poteci stâncoase sau cu pietre mărunte. Similar cu pantofii de alergare pe asfalt, talpa intermediară este multistrat și dispune de elemente pentru susținerea boltei plantare, totodată suficient de moale și elastică pentru a atenua șocurile de la impactul cu soslul la fiecare pas. Branțurile detașabile deasemenea joacă un rol important, nu numai în confort ci și în igiena necesară.

Șosete

Nu uita să alegi șosete potrivite! Șosetele de calitate nu se șifonează, se mulează bine pe picior fără să strângă excesiv, nu se mișcă la pas. Părțile expuse presiunii sunt ranforsate, pentru a evita apariția rănilor, beșicilor sau iritațiilor. Bonus este materialul șosetelor și capacitatea lor de drenare a transpirației de pe suprafața pielii, care se consideră complementar la respirabilitatea încălțămintelor.

Rucsacuri, veste și borsete centură pentru alergare

Se poate întâmpla, ca traseul ales să nu fie în jurul mașinii ci între două puncte mai îndepărtate. În aceste cazuri ai nevoie de câteva lucruri cu tine. Vremea poate fi schimbtoare, s-ar putea să ai nevoie de o geacă de ploaie, o băutură răcoritoare, un baton, sandwich, fructe sau gel energizant. Preferințele alergătorilor pot cuprinde o gamă largă, de la o simplă centură de alergare cu minim de spațiu, până rucsacuri ingenioase cu multe buzunărașe și compartimente, inclusiv cu rezervor de hidratare.

 

Îmbrăcămintea

Te vei simți mai confortabil în cazul în care folosești îmbrăcăminte pentru alergare. Acest tip de îmbrăcăminte specială nu îngrădește libertatea de mișcare, se usucă repede și este ușoară. Hainele de corp elimină transpirația de pe suprafața pielii, straturile intermediare ajută la menținerea temperaturii corpului la temperaturi mai scăzute. În general aceste haine sunt foarte compactabile sau subțiri, cu performanțe remarcabile, cu funcții cum ar fi rezistența la vânt, sau exteriorul hidrofobizat, chiar impermeabil, în cazul gecilor.

Vara, când apar razele soarelui sunt foarte utile șepcile din țesături elastice, cu plasă, cu protecție UV, dotate cu cozoroc mai mare. În vreme mai friguroasă se poate purta o bandă de cap, bandană tubulară care poate fi rezistentă la vânt, sau și o mască de față dacă alergi în temperaturi aproape de zero

Ochelari

Poți purta ochelari de soare chiar și în timpul alergării, deoarece pe lângă blocarea razelor nocive UV, ochii au nevoie de protecție mecanică, dacă alergi într-o pădure densă sau printre tufișuri. Ochelarii Julbo, pe lângă faptul că arată bine, sunt disponibile într-o gamă largă, în mai multe mărimi. Se așează forte bine pe față, sunt ușori și unele modele se pot accesoriza cu lentile de vedere sau se pot comanda special cu dioptrii.

Lanterna frontală

Nu trebuie să renunți la alergat nici dacă activitățiile tale se lungesc până seara, sau dacă în zilele scurte de iarnă îți alegi un traseu mai lung. Lanternele noastre frontale cu LED sunt moderne, ușoare, cu lumină puternică, cu utilizare ușoară.

Ceasuri pentru alergare

Software din ce în ce mai rafinat, GPS, altimetru, ritm cardiac, puls, sunt caracteristicile ceasurilor noastre de alergare de la Suunto. Aceste ceasuri te pot ajuta atât la planificarea antrenamentului, cât și în analiza rezultatelor sau la orientarea din timpul alergării. Unele se pot sincroniza cu telefoanele multimedia, pe care poți descărca alte aplicații utile.

Băuturile izotonice și batoanele energizante

Dacă alergi mai mult de 30 de minute, în special în temperaturi ridicate, este nevoie de compensarea lichidelor pierdute prin transpirație. Pe vreme mai răcoroasă sau pe un traseu mai lung este importantă completarea caloriilor consumate în urma efortului depus. Pentru sporturi active sunt recomandate produsele cu multe calorii, care pot fi utillizate ușor, jeleuri energizante, băuturi izotonice.

În cazul în care ai reușit să te dotezi cu echipament complet, ai doar un singur lucru de făcut: Hai la Cros!

Vă dorim să petreceți un timp grozav în timp ce vă găsiți fiecare cea mai potrivită formă de alergare în natură.

 

© 2018 - Mountex SRL în colaborare cu Mountex Kft. Toate drepturile rezervate. Pagină dezvoltată de H3 Informatikai Kft. Conținutul acestei pagini este proprietatea intelectuală a dezvoltatorilor și nu se poate utiliza nici în formă scrisă, nici online, fără acordul acestora.

RO / HU / SK