Abonare Newsletter

Te rugăm să completezi câmpurile:

Prenume:
Te rugăm să îți scrii numele. Poate fi și poreclă sau cum ai dori să apari la noi.
E-mail:
Ne rugăm să completezi acest câmp!

Dacă nu bifezi căsuța, nu poți ajunge la următorul pas.
Dacă unu bifezi căsuța, nu poți merge mai departe.

Răsfoiește REDUCERI 20-30%! | Vrei să fii informat? Newsletter Aici

Răsfoiește reduceri sau ultimele bucăți! 20-30% | Vrei să afli de alte promoții? Click aici pentru newsletter


libertate in natura sustenabilitate

libertate in natura sustenabilitate

BLACK FRIDAY – este o zi neagră pentru pământ și promovarea consumerismului

Black Friday sau Vinerea Neagră este originar din SUA și urmează după Ziua Recunoștinței. Conform tradiției, după adunarea recoltei, oamenii I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru ce le-a dat. De aici provine Ziua Recunoștinței. În zilele noastre, obiceiul este încă în viață, însă a îmbrăcat oarecum o nouă formă, oamenii sunt recunoscători pentru ceea-ce au și se întâlnesc cu rudele pentru a împărți momente împreună.

Iar după această zi, se duc și roiesc prin magazine, alergând după promoții și după cumpărături ieftine. Deseori cumpără mai mult decât au nevoie, sau lucruri inutile, pur și simplu pentru că sunt ieftine.

Dacă ți se pare ceva neregulă cu enunțurile mai sus și nu ți se par logice puse așa cap la cap, nu ești singurul.

libertate in natura sustenabilitate 2

libertate in natura sustenabilitate 2


POZIȚIA MOUNTEX legat de BLACK FRIDAY

Echipa Mountex se compune din oameni iubitori de natură, cățărători, alpiniști, speologi, bicicliști, alergători și iubitori de alte sporturi, deci sustenabilitatea este preocuparea tuturor. Cu toții credem, că distrugerea pământului prin poluare, consumerism și risipă, precum și acumularea deșeurilor nereciclabile vor duce la colapsul ecosistemului. Din păcate nu este destul dacă vorbim despre aceste lucruri, trebuie să și acționăm.

Având în vedere că acest an oricum a fost destul de bulversat, am considerat că trebuie să începem undeva și este responsabilitatea noastră ca purtători de opinie să îndemnăm lumea pentru a fi mai atentă cu natura. Noi am decis, că în data de 27 Noiembrie 2020, în ziua oficială Black Friday, închidem pentru o zi și ieșim în natură!

 Folosește liniștit(ă) hashtag-ul #libertateinnatura, dacă mergi în excursii, drumeții, ture de bicicletă, de escaladă, alpinism, parapantă sau alte activități, sau pur și simplu dacă ți se umple inima cu căldură inspirând aer curat.

#libertate în natură - o mișcare pentru un viitor mai sustenabil

Noi, ca societate comercială, nu doar față de natură avem obligații ci și față de cumpărători, fani ai paginilor noastre media, interesați de paginile noastre de produse, și pe această cale îndemnăm pe toți chiar și pe cei care nu cumpără de la noi, partenerii, iubitori de natură, bătrâni și tineri, să se alăture mișcării #libertateînnatură inițiate de Mountex!

Ieși și tu în natură în ziua de Black Friday! Bucură-te de ea, admiră-i măreția și minunile. În acest timp, ai grijă de liniște și curățenie. Dacă ai posibilitatea, fă o fotografie cu ce ți-a plăcut mai mult și adaugă hashtag-ul #libertateinnatura pentru a putea vedea câți suntem noi, cei care avem ideologii similare.

Credem în măreția naturii și în ideea că ea nu trebuie exploatată la maxim ci utilizate resursele doar într-o măsură sustenabilă și trebuie să trăim cu ea în armonie. Noi tindem să credem, că NU SUNTEM SINGURI cu această ideologie și TE ÎNDEMNĂM SĂ NE ARĂȚI dacă ȘI TU ÎMPĂRTĂȘEȘTI ceea-ce simți!

#szabadbanszabadon

#szabadbanszabadon

De ce este importantă DECIZIA TA individuală?
responsabilitatea este a tuturor, decizia este a ta

Putem observa schimbări din ce în ce mai drastice în natură, în condițiile meteorologice, chiar și în viața noastră de zi cu zi. Nu mai este o presupunere, este o certitudine Omul impactează negativ natura.

Sunt câteva lucruri pe care nu prea, sau prea puțin le putem influența. Din această categorie fac parte: condițiile meteorologice, deciziile la nivel politic, deciziile și practica companiilor multinaționale, comportamentul băncilor, exploatarea resurselor naturale, etc... Înainte să ridici din umeri, că de fapt ”eu, ca persoană individuală nu pot face nimic”, te rugăm să devii conștient(ă) că DECIZIA de a cumpăra un lucru ESTE ÎN MÂINILE TALE!

Poți alege dacă te gândești pe termen lung sau scurt, indiferent de tematica apărută, fiindcă orice faptă de acum va avea repercursiuni în viitor.  Porți responsabilitatea pentru tine, pentru viitorul tău, pentru viitorul copiilor și nepoților, pentru mediul înconjurător, chiar și în momentul în care ești într-un magazin și te duci spre casă cu cumpărăturile. Alege înțelept ce cumperi, tu decizi!

Ce poți face ca și cumpărător, pentru un viitor mai sustenabil?

 1. Nu cumpăra produse de care nu ai nevoie, doar pentru că sunt ieftine
 2. Alege produse durabile și care sunt fabricate cât mai sustenabil posibil
 3. Repară-ți echipamentul care s-a găurit sau s-a rupt (dacă se poate)
 4. Oferă exemplu prietenilor și cunoștințelor tale prin comportamentul tău
 5. Nu lăsa deșeuri în urma ta, culege dacă poți și deșeul altora care nu sunt la fel educați
 6. Fii atent să ai amprenta ecologică cât mai mică
 7. Alătură-te mișcării Mountex, ieși în natură și arată tuturor că îți place. Folosește hashtag-ul #libertateinnatura

© 2021 - Mountex SRL în colaborare cu Mountex Kft. Toate drepturile rezervate. Pagină dezvoltată de H3 Informatikai Kft. Conținutul acestei pagini este proprietatea intelectuală a dezvoltatorilor și nu se poate utiliza nici în formă scrisă, nici online, fără acordul acestora.

RO / HU / SK